Nauja „Pon.Bike“ dviračių gamykla Kėdainiuose bus atidaryta 2024 m. rudenį

>>
„Pon.Bike“ Kėdainiuose atidarė naują gamyklą (pranešimas spaudai)

„Pon.Bike“ Kėdainiuose atidarė naują gamyklą (pranešimas spaudai)

2024 rugsėjo 10 d.

„Pon.Bike“ dviračių gamykla yra viena didžiausių investicijų Kėdainių LEZ. Šiam tiesioginių užsienio investicijų projektui Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra suteikusi stambaus investicinio projekto statusą.

„Įgyvendindami „Pon.Bike“ gamyklos projektą Kėdainiuose, atverčiame naują skyrių mūsų dviračių istorijos, kuri tęsiasi daugiau negu šimtą metų. Norime nuoširdžiai padėkoti daugybei entuziastingų naujų mūsų kolegų Lietuvoje, taip pat vietiniams partneriams bei valdžios atstovams, kurie padėjo šį įspūdingą projektą paversti realybe. Tikimės ilgų sėkmingo bendradarbiavimo metų, gaminant kai kurių pačių stipriausių prekės ženklų dviračius čia, Kėdainiuose“, – renginyje kalbėjo „Pon.Bike“ viceprezidentas operacijoms Janco van der Heiden.

„Tai, kad lyderiaujanti dviračių pramonės kompanija, turinti daugiau kaip 2 tūkstančius darbuotojų visame pasaulyje, nusprendė įsikurti Kėdainiuose – itin reikšmingas pripažinimas Lietuvai ir svarbus indėlis į mūsų šalies ekonomiką. Ši, viena iš ministerijos pasirašytų stambaus investicinio projekto sutarčių, padės sustiprinti regioną, pritraukiant jam reikšmingų investicijų ir sukuriant apie 600 darbo vietų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Gamykla Kėdainiuose yra septintoji ir pati pažangiausia „Pon.Bike“ gamykla, atitinkanti aukščiausius tvarumo ir švarios gamybos standartus. Kitos bendrovės gamyklos veikia Nyderlanduose, Vokietijoje, JAV ir Brazilijoje.

„Subūrėme stiprią vietinių vadovų ir specialistų komandą, kuri sklandžiai įsiliejo į tarptautinę organizaciją. Pritaikėme geriausias praktikas ir pažangias sistemas, veikiančias „Pon.Bike“. Todėl nuo pat starto dienos mūsų gamykla veikia pagal aukščiausius industrijos standartus. Naujų darbuotojų samdos procesai tęsiasi, siekiame augti tvariai ir nuosekliai, išlaikydami aukščiausią kokybę“, – teigė „Pon.Bike“ gamyklos Lietuvoje vadovas Algimantas Gedvilas.

Kėdainiuose bus surenkami įvairių „Pon.Bike“ prekės ženklų dviračiai. Dauguma čia pagamintų dviračių bus elektriniai, kurie yra laikomi rinkos ateitimi.

 „Pon.Bike“ kompleksas Kėdainiuose yra viena pažangiausių gamyklų Lietuvoje. Pastatas atitinka „BREEAM Excellent“ tvarios statybos sertifikato reikalavimus. Šiuo sertifikatu įvertinamas efektyvumas aplinkos atžvilgiu, kaštų efektyvumas ir darbuotojų gerovė. 40 tūkst. kv. metrų ploto pastatas atitinka A++ energinio naudingumo klasę. Gamybos linijoms elektros energiją tieks 10 tūkst. kv. metrų ploto saulės elektrinė, įrengta ant gamyklos stogo.

Apie „Pon.Bike“:

„Pon.Bike“ yra pasaulyje pirmaujanti dviračių gamintoja ir dviračių mobilumo sprendimų teikėja. „Pon.Bike“ produktų krepšelyje yra daugiau nei 20 garsių dviračių prekės ženklų, taip pat įvairių aksesuarų ir dalių. Aukščiausios kokybės dviračius „Pon.Bike“ surenka septyniose gamyklose visame pasaulyje. Taip pat „Pon.Bike“ yra pirmaujanti inovatyvių sprendimų lyderė, nes, pavyzdžiui, siūlo tokias paslaugas kaip dviračių nuoma ir dviračių prenumerata vartotojams, darbdaviams ir darbuotojams. Platus paslaugų spektras teikiamas skaitmeniniu būdu, bendradarbiaujant su dviračių pardavėjais ir kitais paslaugų partneriais. Savo produktais ir paslaugomis kompanija siekia padėti pereiti prie sveikesnių ir tvaresnių judumo sprendimų.

Opening1_RON7469_RON7389Opening3

 

Atgal

„Pon.Bike Lithuania“

[email protected]

Gamykla:

Pramonės g. 13A

LT-57242 Kėdainiai (Kėdainių LEZ)